Google Maps lanceert door AI aangedreven lokale bedrijfszoekopdrachten

Daniel Zijlstra


Google wel introduceren een experimentele functie in Google Maps die AI gebruikt om gebruikers te helpen lokale bedrijven te ontdekken die aan specifieke behoeften voldoen.

AI-aangedreven ontdekking

De nieuwe functie maakt gebruik van grote taalmodellen om de database van Google Maps met meer dan 250 miljoen plaatsen, foto’s, beoordelingen, recensies en meer te analyseren.

Nadat u een conversatiezoekopdracht heeft ingevoerd, zal Google Maps gepersonaliseerde aanbevelingen voorstellen voor bedrijven, evenementen, restaurants en activiteiten in de omgeving.

U kunt Maps bijvoorbeeld vragen om ‘plaatsen met een vintage sfeer in San Francisco’ aan te bevelen, en er worden suggesties geretourneerd zoals kledingboetieks, platenwinkels en rommelmarkten.

De resultaten zijn gecategoriseerd met foto’s en recensies om uit te leggen waarom ze aan uw criteria voldoen.

U kunt uw zoekopdracht verfijnen door vervolgvragen te stellen, zoals ‘Hoe zit het met de lunch?’, waarmee u aanbevelingen krijgt voor eetgelegenheden met een vintage ambiance. Voorgestelde plaatsen kunnen ook in lijsten worden opgeslagen voor toekomstig gebruik.

Volgens Google is de technologie nuttig voor het beheren van spontane of veranderende reisroutes. Je kunt vragen naar ‘activiteiten voor een regenachtige dag’ en krijgt meteen binnenopties afgestemd op het huidige weer en de locatie.

De functie houdt ook rekening met groepsdynamiek. Gezinnen kunnen ‘opties voor kinderen’ aanvragen om samengestelde suggesties te zien voor kindvriendelijke plaatsen zoals kindermusea, speelhallen en binnenspeeltuinen.

Experimenteer met vroege toegang met lokale gidsen

Voor deze vroege preview vraagt ​​Google feedback van een selecte groep Local Guides. Hun inbreng zal helpen de AI-technologie vorm te geven vóór een bredere uitrol.

De lancering vertegenwoordigt de nieuwste poging van Google om generatieve AI in Maps te integreren en de manier te transformeren waarop gebruikers lokale bedrijven vinden en verkennen. Door grote taalmodellen te combineren met de uitgebreide database van Maps, wil Google uiterst gepersonaliseerde aanbevelingen bieden die aansluiten bij elke behoefte of interesse.

Implicaties voor lokaal zoeken

De implicaties voor lokaal zoeken en klantontdekking kunnen aanzienlijk zijn, waardoor mogelijk meer gekwalificeerd verkeer naar nichebedrijven of minder bekende attracties en evenementen kan worden geleid.

Terwijl Google zijn AI-mogelijkheden blijft aanscherpen, moeten bedrijven mogelijk online informatie op nieuwe manieren optimaliseren om te scoren voor conversatiezoekopdrachten en te profiteren van de technologie.


Uitgelichte afbeelding: screenshot van blog.google/products/maps/google-maps-generative-ai-local-guides/, februari 2024.Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment