Hoe krijg je backlinks?

Daniel Zijlstra

Hoe krijg je backlinks?

Leer hoe je backlinks kunt krijgen en de waarde ervan voor SEO. Ontdek verschillende strategieën en technieken om hoogwaardige backlinks naar je website te genereren.

Backlinks zijn een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ze verwijzen naar links die van andere websites naar jouw website leiden. Het verkrijgen van backlinks van betrouwbare en relevante bronnen kan de autoriteit en zichtbaarheid van je website vergroten. In dit artikel zullen we bespreken hoe je backlinks kunt krijgen en waarom ze belangrijk zijn voor je SEO-strategie.

Inhoudsopgave

Wat zijn backlinks?

Backlinks, ook wel inbound links genoemd, zijn links die van andere websites naar jouw website verwijzen. Ze dienen als aanbevelingen van andere websites en kunnen de autoriteit en zichtbaarheid van je website vergroten. Backlinks zijn een belangrijke rankingfactor voor zoekmachines, omdat ze aangeven dat andere websites jouw website als waardevol beschouwen.

Er zijn verschillende soorten backlinks, waaronder natuurlijke backlinks die spontaan worden geplaatst door andere website-eigenaren, verworven backlinks die je actief verkrijgt en betaalde backlinks die je koopt. Het is belangrijk om te focussen op het verkrijgen van hoogwaardige backlinks van betrouwbare bronnen, omdat zoekmachines waarde hechten aan de kwaliteit en relevantie van de backlinks.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn belangrijk voor je SEO-strategie om verschillende redenen:

 1. Verbeterde zoekmachine rankings: Backlinks helpen zoekmachines te begrijpen hoe waardevol en relevant jouw website is. Websites met een groot aantal hoogwaardige backlinks hebben vaak hogere posities in de zoekresultaten.
 2. Verhoogde organische verkeer: Hoogwaardige backlinks kunnen ook leiden tot een toename van organisch verkeer naar je website. Wanneer andere websites naar jouw website linken, kunnen hun gebruikers op de link klikken en naar jouw website worden doorverwezen.
 3. Meer autoriteit en geloofwaardigheid: Door backlinks te krijgen van betrouwbare en relevante bronnen, kan jouw website autoriteit en geloofwaardigheid opbouwen. Dit kan jouw merkimago versterken en het vertrouwen van gebruikers vergroten.
 4. Indexering van je website: Backlinks helpen zoekmachines bij het ontdekken en indexeren van jouw website. Wanneer andere websites naar jouw website linken, kan dit zoekmachines helpen jouw website sneller te vinden en te indexeren.

Hoe krijg je backlinks?

Er zijn verschillende strategieën en technieken die je kunt gebruiken om backlinks naar je website te krijgen:

 1. Creëer waardevolle en relevante content: Het creëren van waardevolle en relevante content is een van de meest effectieve manieren om natuurlijke backlinks te verkrijgen. Wanneer je content van hoge kwaliteit biedt, zullen andere website-eigenaren eerder naar jouw website linken.
 2. Gastbloggen: Door gastblogs te schrijven voor andere websites in jouw niche, kun je backlinks naar jouw website verdienen. Zorg ervoor dat je waardevolle inhoud biedt die relevant is voor het publiek van de website waarop je gastblogt.
 3. Linkbuilding via sociale media: Promoot je content op sociale media en bouw relaties op met andere influencers in jouw branche. Dit kan leiden tot natuurlijke backlinks naar jouw website.
 4. Partnerships en samenwerkingen: Werk samen met andere bedrijven, organisaties of influencers om content te creëren en te delen. Dit kan leiden tot het verkrijgen van backlinks van hun websites.
 5. Linkruil: Identificeer relevante websites in jouw branche en stel voor om elkaars websites te linken. Zorg ervoor dat de uitwisseling van backlinks natuurlijk en waardevol is.

Tips voor het verkrijgen van hoogwaardige backlinks

Het verkrijgen van hoogwaardige backlinks is essentieel voor een effectieve SEO-strategie. Hier zijn enkele tips om hoogwaardige backlinks naar jouw website te krijgen:

 1. Focus op kwaliteit boven kwantiteit: Het is beter om enkele hoogwaardige backlinks te hebben dan veel lage kwaliteit backlinks. Richt je op het verkrijgen van backlinks van betrouwbare en relevante websites.
 2. Verken concurrenten: Onderzoek de backlinkprofielen van je concurrenten om te zien van welke websites zij backlinks krijgen. Dit kan je helpen bij het identificeren van potentiële bronnen voor backlinks.
 3. Maak gebruik van online directories: Meld je aan bij relevante online directories en vermeld je website. Dit kan leiden tot het verkrijgen van backlinks en meer zichtbaarheid voor je website.
 4. Maak infographics of andere visuele content: Infographics en andere visuele content kunnen aantrekkelijk zijn voor andere website-eigenaren om naar te linken. Zorg ervoor dat je jouw content deelt en promoot om backlinks te genereren.
 5. Werk samen met influencers: Identificeer influencers in jouw branche en werk samen om content te creëren en te delen. Dit kan leiden tot het verkrijgen van backlinks van hun websites en een groter bereik voor jouw content.

Veelgestelde vragen over backlinks krijgen

Hoe lang duurt het voordat je resultaten ziet na het verkrijgen van backlinks?

Het kan enige tijd duren voordat je resultaten ziet na het verkrijgen van backlinks. Zoekmachines moeten de backlinks ontdekken en indexeren voordat ze de impact ervan op je SEO beoordelen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent te blijven werken aan het verkrijgen van hoogwaardige backlinks.

Is het kopen van backlinks een goede strategie?

Het kopen van backlinks is geen goede strategie voor langetermijnsucces. Zoekmachines kunnen het kopen van backlinks detecteren en bestraffen. Het is beter om te focussen op het verkrijgen van natuurlijke backlinks door waardevolle content te creëren en relaties op te bouwen met andere website-eigenaren en influencers.

Wat zijn enkele waarschuwingssignalen van slechte backlinks?

Slechte backlinks kunnen schadelijk zijn voor je website en SEO. Enkele waarschuwingssignalen van slechte backlinks zijn:

 • Backlinks van spammy websites met lage kwaliteit content
 • Backlinks van websites die niet relevant zijn voor jouw niche
 • Backlinks met exacte match ankerteksten die overmatig worden gebruikt
 • Backlinks van websites die zijn bestraft door zoekmachines

Conclusie

Backlinks zijn essentieel voor een effectieve SEO-strategie. Ze helpen zoekmachines te begrijpen hoe waardevol en relevant jouw website is. Door hoogwaardige backlinks te verkrijgen, kun je de autoriteit en zichtbaarheid van je website vergroten. Het is belangrijk om te focussen op het verkrijgen van natuurlijke en relevante backlinks van betrouwbare bronnen. Door waardevolle content te creëren, samen te werken met anderen en proactief te zijn in je linkbuilding-inspanningen, kun je succes behalen met het verkrijgen van backlinks en het verbeteren van je SEO.


Lees ook deze artikelen

Leave a Comment