Optimaliseer je website met WPML en Yoast SEO voor betere vindbaarheid

Daniel Zijlstra


Optimaliseer je website met WPML en Yoast SEO voor betere vindbaarheid

Leer hoe je je website kunt optimaliseren met WPML en Yoast SEO om beter gevonden te worden in zoekmachines.

Als het gaat om het optimaliseren van je website voor zoekmachines, zijn er verschillende tools en plug-ins beschikbaar om je te helpen. Twee populaire opties zijn WPML en Yoast SEO. In dit artikel zullen we bespreken hoe je deze twee krachtige tools kunt gebruiken om je website te verbeteren en beter gevonden te worden in zoekmachines.

Inhoudsopgave:

 • 1. Wat is WPML?
 • 2. Wat is Yoast SEO?
 • 3. Hoe WPML en Yoast SEO samenwerken
 • 4. Stapsgewijze handleiding voor het optimaliseren van je website met WPML en Yoast SEO
 • 5. Veelgestelde vragen over WPML en Yoast SEO
 • 6. Voordelen en nadelen van het gebruik van WPML en Yoast SEO
 • 7. Conclusie

1. Wat is WPML?

WPML, wat staat voor WordPress Multilingual, is een plug-in voor WordPress waarmee je eenvoudig meertalige websites kunt creëren en beheren. Met WPML kun je je website vertalen naar verschillende talen en ervoor zorgen dat je inhoud toegankelijk is voor een breder publiek.

Met WPML kun je eenvoudig vertaalde versies maken van je pagina’s, berichten, menu’s en andere inhoud. Het biedt ook ondersteuning voor verschillende URL-structuren, zodat zoekmachines je meertalige website kunnen indexeren en weergeven in de juiste taal.

Door WPML te gebruiken, kun je je website optimaliseren voor internationaal verkeer en ervoor zorgen dat je inhoud relevant en toegankelijk is voor gebruikers over de hele wereld.

2. Wat is Yoast SEO?

Yoast SEO is een krachtige SEO-plug-in voor WordPress waarmee je je website kunt optimaliseren voor zoekmachines. Het biedt een breed scala aan functies en tools om je te helpen bij het verbeteren van je zoekmachine rankings.

Met Yoast SEO kun je op een eenvoudige manier je pagina’s en berichten optimaliseren voor specifieke zoekwoorden. Het geeft je ook suggesties voor het verbeteren van je inhoud, zoals het toevoegen van interne links, het optimaliseren van je metabeschrijvingen en het verbeteren van de leesbaarheid van je tekst.

Daarnaast biedt Yoast SEO ook technische optimalisaties voor je website, zoals het genereren van een XML-sitemap, het instellen van canonical URL’s en het verbeteren van de snelheid en prestaties van je website.

3. Hoe WPML en Yoast SEO samenwerken

WPML en Yoast SEO kunnen naadloos samenwerken om je website te optimaliseren voor zoekmachines in verschillende talen. Ze bieden een geïntegreerde oplossing voor meertalige SEO.

Met WPML en Yoast SEO kun je specifieke SEO-instellingen maken voor elke taal op je website. Dit omvat het optimaliseren van je paginatitels, metabeschrijvingen, URL-structuren en het toevoegen van hreflang-tags om zoekmachines te helpen begrijpen welke versie van je pagina’s relevant is voor welke taal.

Door WPML en Yoast SEO samen te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je website goed wordt geïndexeerd en weergegeven in zoekmachines, ongeacht de taal die een gebruiker zoekt.

4. Stapsgewijze handleiding voor het optimaliseren van je website met WPML en Yoast SEO

Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen bij het optimaliseren van je website met WPML en Yoast SEO:

Stap 1: Installeer en activeer WPML en Yoast SEO

Om te beginnen, moet je zowel de WPML- als de Yoast SEO-plug-in installeren en activeren op je WordPress-website. Dit kan eenvoudig worden gedaan via het dashboard van je WordPress-website.

Stap 2: Configureer de basisinstellingen

Na het activeren van de plug-ins, moet je de basisinstellingen configureren voor zowel WPML als Yoast SEO. Dit omvat het selecteren van de talen voor je website in WPML en het instellen van de algemene SEO-instellingen in Yoast SEO.

Stap 3: Vertaal je inhoud

Nadat je de basisinstellingen hebt geconfigureerd, kun je beginnen met het vertalen van je inhoud met behulp van WPML. Dit omvat het maken van vertaalde versies van je pagina’s, berichten en andere inhoud in de gewenste talen.

Stap 4: Optimaliseer je inhoud voor zoekmachines

Met Yoast SEO kun je nu elke vertaalde versie van je pagina’s en berichten optimaliseren voor specifieke zoekwoorden. Dit omvat het toevoegen van relevante zoekwoorden in je paginatitels, metabeschrijvingen en inhoud, evenals het optimaliseren van de leesbaarheid van je tekst.

Stap 5: Maak gebruik van hreflang-tags

Om zoekmachines te helpen begrijpen welke versie van je pagina’s relevant is voor welke taal, moet je hreflang-tags toevoegen aan je pagina’s. WPML biedt een eenvoudige manier om dit te doen, zodat zoekmachines je meertalige website correct kunnen indexeren en weergeven.

Stap 6: Controleer en test je website

Na het optimaliseren van je website met WPML en Yoast SEO, is het belangrijk om je website te controleren en te testen om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Controleer of je pagina’s goed worden weergegeven in verschillende talen en test of je website nog steeds goed presteert en snel laadt.

5. Veelgestelde vragen over WPML en Yoast SEO

Wat is het verschil tussen WPML en Yoast SEO?

WPML is een plug-in voor het maken van meertalige websites, terwijl Yoast SEO een plug-in is voor het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Ze kunnen echter samenwerken om je meertalige website te optimaliseren voor zoekmachines.

Kan ik WPML en Yoast SEO gebruiken op elke WordPress-website?

Ja, zowel WPML als Yoast SEO kunnen worden gebruikt op elke WordPress-website, ongeacht het thema of de branche.

Hoeveel kost het om WPML en Yoast SEO te gebruiken?

WPML en Yoast SEO zijn beide premium plug-ins waarvoor een licentie moet worden aangeschaft. De prijs varieert afhankelijk van het type licentie dat je nodig hebt en het aantal websites waarop je de plug-ins wilt gebruiken.

Kan ik mijn bestaande website vertalen met WPML?

Ja, met WPML kun je je bestaande website eenvoudig vertalen naar verschillende talen. Je kunt vertaalde versies maken van je pagina’s, berichten en andere inhoud zonder dat je de oorspronkelijke inhoud hoeft te wijzigen.

6. Voordelen en nadelen van het gebruik van WPML en Yoast SEO

Voordelen:

 • Verbeterde vindbaarheid in zoekmachines door het optimaliseren van je website voor specifieke zoekwoorden en talen.
 • Meertalige websitefunctionaliteit waarmee je je inhoud kunt vertalen en toegankelijk kunt maken voor een breder publiek.
 • Geïntegreerde oplossing voor meertalige SEO met WPML en Yoast SEO.
 • Technische optimalisaties voor je website, zoals XML-sitemaps en canonical URL’s, met Yoast SEO.

Nadelen:

 • Beide plug-ins zijn premium en vereisen een licentie.
 • Het optimaliseren van je website met WPML en Yoast SEO vereist tijd en inspanning.
 • Het kan moeilijk zijn om de juiste zoekwoorden en talen te kiezen voor je meertalige website.
 • Er is enige technische kennis vereist om de plug-ins correct te configureren en te gebruiken.

7. Conclusie

Het optimaliseren van je website met WPML en Yoast SEO kan je helpen om beter gevonden te worden in zoekmachines en je bereik te vergroten. Met WPML kun je je website vertalen naar verschillende talen en met Yoast SEO kun je je inhoud optimaliseren voor specifieke zoekwoorden. Door deze twee krachtige tools samen te gebruiken, kun je je meertalige website optimaliseren voor internationaal verkeer en een bredere doelgroep bereiken.

Hoewel er enige inspanning en technische kennis vereist is, zijn de voordelen van het gebruik van WPML en Yoast SEO de moeite waard. Je kunt je website beter zichtbaar maken in zoekmachines, meer verkeer genereren en je online aanwezigheid vergroten. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met het optimaliseren van je website met WPML en Yoast SEO!Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment