Wat is de November 2023 Core Update?

Daniel Zijlstra


In november 2023 lanceerde Google een belangrijke update van zijn algoritme, bekend als de ‘November 2023 Core Update’. Als je een eigenaar van een website bent, een SEO-specialist, of iemand die zich bezighoudt met online content, is het essentieel om te begrijpen wat deze update inhoudt en hoe het jouw online aanwezigheid kan beïnvloeden.

Wat is de November 2023 Core Update?

De November 2023 Core Update is een uitgebreide aanpassing van het algoritme dat Google gebruikt om zoekresultaten te rangschikken. Google voert regelmatig updates uit om de zoekervaring te verbeteren, en deze specifieke update is opmerkelijk vanwege de brede impact die het heeft op zoekresultaten.

Wat Zijn de Belangrijkste Veranderingen?

  1. Verbeterde Begrip van Gebruikersintentie: Google heeft gewerkt aan het verfijnen van zijn vermogen om de intentie achter zoekopdrachten beter te begrijpen. Dit betekent dat jouw website mogelijk anders gerangschikt kan worden, afhankelijk van hoe goed jouw inhoud overeenkomt met de gebruikersintentie.
  2. Focus op Kwaliteitsinhoud: Google benadrukt altijd de waarde van hoogwaardige, informatieve content. Met deze update lijkt het erop dat websites met goed onderbouwde, originele content nog meer voordeel kunnen hebben in de zoekrankings.
  3. Mobielvriendelijkheid: Met een toenemend aantal zoekopdrachten dat op mobiele apparaten wordt uitgevoerd, geeft deze update mogelijk meer gewicht aan sites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele gebruikers.
  4. Gebruikerservaring: Websites die een snelle, gebruiksvriendelijke ervaring bieden, zullen waarschijnlijk beter presteren. Dit omvat aspecten zoals laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit van pagina’s.

Wat Kun Je Doen?

  • Analyseer Jouw Websiteverkeer: Bekijk jouw analytics om te zien of er veranderingen zijn in jouw verkeer of rankings sinds de update.
  • Focus op Inhoudskwaliteit: Zorg ervoor dat jouw content relevant, informatief en goed geschreven is.
  • Verbeter Mobielvriendelijkheid: Test hoe jouw site presteert op mobiele apparaten en maak indien nodig aanpassingen.
  • Optimaliseer de Gebruikerservaring: Zorg voor snelle laadtijden, minimaliseer pop-ups en andere storende elementen, en zorg voor een soepele navigatie.

De November 2023 Core Update van Google herinnert ons eraan dat de online wereld voortdurend evolueert. Door op de hoogte te blijven van deze veranderingen en jouw website dienovereenkomstig aan te passen, kun je ervoor zorgen dat jouw online aanwezigheid sterk en relevant blijft. Onthoud dat het uiteindelijke doel van Google is om gebruikers de meest waardevolle en relevante informatie te bieden, dus door je te concentreren op het leveren van kwalitatieve content, ben je al op de goede weg.Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment